Nog één keertje dan

Ja zeg, zo blijven we bezig. Heb ik net mijn winterjas achter in de kast gegooid, moet ik hem er nu weer uit hengelen. Hard gewerkt aan mijn mooie bronzen huidje, moet ik alles weer inleveren. De zomer is even langs komen fietsen voor de koffie en een leuke foto, maar daar bleef het ook bij. Ze zeggen dat de tijd steeds sneller gaat naarmate je ouder wordt. Nou, met het huidige tempo kan de zomer op mijn tachtigste per ongeluk voorbijgaan terwijl ik op de wc zit.

Nog één keertje dan

Oftewel, ik moet zoveel mogelijk halen uit elke zomerdag. Genoeg thuis achter mijn laptop gezeten. Genoeg Teams meetings en presentaties. Hoog tijd om écht aan het werk te gaan… met genieten. Ik neem begin september gewoon nog even vrij en dompel me onder in de laatste Limburgse zonnestralen. Doe je mee met een laatste keer alles?

Een laatste dagje op het strand

Ze dachten toch niet dat ze op 29 september konden sluiten zonder een officieel afscheid tussen mezelf en die luie ligstoelen aan het water? Nee nee, MRT Beach, bij jullie kom ik sowieso nog een keertje langs. Zonnebril, zwembroek, twee lagen zonnebrandcrème met bronzer, handdoekje, boekje, volleybal, glimlach en gaan! Het zandstrand van MRT Beach is in elk opzicht de perfecte plek om van de Maasplassen te genieten. Je kan er keihard relaxen (zoals ik keihard van plan ben), maar je kunt er ook SUP’en, E-Foilen, packraften, SUP-biken, volleyballen en meer! Er is zelfs een duikstek voor ervaren duikers die het grootste zoetwaterwrak van Noord-Europa willen zien. Kortom, bij MRT Beach kan je op, in, onder of naast het water genieten! Zoals ik al zei, ben ik zelf een tikkeltje lui ingesteld, dus je vindt mij op een zonnige ligstoel, nooit meer dan 20 meter verwijderd van Beachbar Naut. Als er geen koel drankje in mijn hand zit, kom dan vooral even checken of alles oké met mij is.

Een laatste sloeptocht op het water

Jij kunt mij niet wijsmaken dat een borrel niet lekkerder smaakt terwijl je lichtjes heen en weer deint met uitzicht op grazende koeien. Elke zomer moet ik minstens één keertje samen met mijn vriendin en vrienden een sloepje bij de MRT Marina huren. Gezelligheid ten top. Meestal gaan we ergens in de namiddag, als de zon net ietsjes lager hangt en koeler schijnt. Ter voorbereiding kopen we een aantal lekkere borrelsnacks bij de MRT Shop & Bakery en nemen we een koelbox mee om de drankjes koud te houden. Met zijn vieren trekken we er dan op uit. Misschien trap ik hiermee op een paar zee-teentjes, maar varen is bij ons absoluut een bijzaak. Meestal tuffen we wat rond totdat we een mooi plekje aan de oever vinden, het liefst met een paar van die voorgenoemde koeien, een enkele reiger of een gezellige kwakkel eenden. Dan gaat de motor uit en begint de borrel, uiteraard met alcoholvrije drankjes voor de bestuurder. Op dat moment, op het water met de meest dierbare mensen om me heen, ontstaan de mooiste gesprekken.

Een laatste BBQ op het terras

Ik ben ooit in een ander leven BBQ-chef geweest. Hoewel ik het vuur, de lange dagen en rookgeur die diep in al mijn kleren zat niet bepaald mis, blijft barbecueën wel een geliefd en integraal onderdeel van mijn zomerpersonage. Zonder een beetje grillen en chillen is de zomer niet compleet. Gelukkig kan je bij elke villa op Parc Maasresidence Thorn aan je barbecuetrekken komen. De Premium Outdoor en Wellness villa’s hebben hun eigen kamado-style BBQ op het terras staan. Bij de andere villa’s kan je er gemakkelijk eentje voor een dag huren. Ook maakt het resort speciale BBQ-pakketten klaar. Of je nu op zoek bent naar authentieke smaken, een echte grillmaster-ervaring, een vega-cue of een fish-only barbecue, bij Parc Maasresidence Thorn kan je jouw favoriete menu bestellen. Reserveer jouw keuze twee dagen van tevoren via ‘Mijn Account’ op de website en dan staat het op de dag zelf voor je klaar. Zelf ben ik de laatste tijd de kunst van het vegetarisch grillen aan het ontdekken en ga dus voor de vega-optie. Man man man, zoveel zin om nog één keertje van 3 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts eindeloos te babbelen, lachen en genieten terwijl er om de zoveel tijd iets lekkers op het vuur wordt gegooid.

Een laatste wellnessdag

Ja ja, ik weet dondersgoed dat wellness nou juist een van die dingen is die je ook prima ’s winters kan doen; maar het is niet hetzelfde. Bij mij gaat wellness niet alleen om de sauna of het bubbelbad. Het gaat om de totale atmosfeer. Geef mij de Wellness-type villa van Parc Maasresidence Thorn en dan laat ik je zien wat ik bedoel:

’s Ochtends stap ik laat uit bed en begin ik de dag met een smoothie en een ontbijtje op het zonnige terras. Daarna is het tijd om me wat op te frissen. Ik spoel me af in de buitendouche terwijl ik de tobbe in de tuin vol laat lopen. Vervolgens kan ik met een boekje in de tobbe zitten totdat ik lijk op een rozijn. Als het water afgekoeld is, begint mijn sauna-sessie. Ongeveer een kwartiertje zweten in de barrelsauna en dan afkoelen in de tobbe. Afsluiter is weer op het terras, deze keer met een grote kan sangria en een hapje van de barbecue.

Heerlijk, toch? Stel je nu voor dat je dit allemaal in de winter zou doen. Alsnog heerlijk, maar dan is het ontbijtje binnen, is het koukleumen naar de douche toe, is de koude tobbne misschien een tikkeltje avontuurlijk en is barbecueën out of the question. Nee, een spadag kan in elk seizoen wel, maar een zomerse spadag kan alleen in de zomer.

Het blijft uitermate ergerlijk dat die zomer zo snel voorbijvliegt. Je kan ervoor kiezen het te ontkennen, tegen te stribbelen of er boos over worden, maar het gebeurt toch. Dus, beter gewoon maar genieten van elk moment. Baad nog één keer de gloed van het warme zonnetje. Graaf je tenen nog één keer in het zand. Draai dat satéstokje nog één keertje om. Plons nog één keer in het water. Nog één keer en dan is het allemaal in een oogwenk weer voorbij. Een wervelwind aan zonneschijn en mooie herinneringen.

Toch een beetje treurig over het einde van de zomer? Nergens voor nodig! Straks komt de herfst en dan zijn er weer allerlei prachtige nieuwe dingen te beleven op Parc Maasresidence Thorn. Houd de blog in de gaten voor leuke herfstverhalen en schrijf je in op onze nieuwsbrief voor unieke herfstdeals en kortingen!